Μιλάνο - ταξιδιωτικός Οδηγός

 


"Ταξίδι στο Μιλάνο: Ένα τριήμερο γεμάτο ιστορία, πολιτισμό και διασκέδαση"

Είμαι ο Travel Nomad, ένας ταξιδιώτης από την Ελλάδα. Πρόσφατα επισκέφτηκα το Μιλάνο για 3 ημέρες και έμεινα εντυπωσιασμένος από την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό θα σας περιγράψω τι μπορείτε να κάνετε στο Μιλάνο... φύγαμε!!

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Μιλάνου - Μαλπένσα (τερμιναλ 1 ) οι επιλογές μας για να μεταφερθούμε στην πόλη από το σταθμό Aéroport de Milan Malpensa T1 είναι οι εξής:

  • Είτε με  τρένο XP1 με τελικό προορισμό το σταθμό τρένων Milano Cadorna
  • Είτε με το τρένο XP2  με κατεύθυνση προς Milano Porta Garibaldi 

Τα  δρομολόγια είναι συχνά ανά 30 λεπτά, διάρκεια διαδρομής περίπου 40 λεπτά  και αξία εισιτηρίου με επιστροφή 20€ 

  • Εναλλακτικά με το λεωφορείο της Terravision με στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης 

H αξία εισιτηρίου με επιστροφή 16€, αντίστοιχα με συχνά δρομολόγια και σχεδόν τον ίδιο χρόνο διαδρομής   

Το μέσο που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την τοποθεσία που έχετε κλείσει το ξενοδοχείο σας.  

 

Πληροφορίες για την πόλη

Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας

Παγκόσμιο κέντρο της μόδας και του εμπορίου

Ιστορική και πολιτιστική πόλη με πολλά αξιοθέατα

  

Τι να δείτε και να κάνετε 

Καθεδρικός ναός του Μιλάνου Duomo: Ο μεγαλύτερος γοτθικός ναός στον κόσμο, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και γλυπτά. Εμείς θα σας προτείνουμε να ανεβείτε και στην οροφή του Ναού για να θαυμάσετε τη θέα και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες  από τα 45 μέτρα ύψος! 
Η τιμή εισιτηρίου  ξεκινάει από  τα 16€ και περιλαμβάνει πρόσβαση:

Στον Καθεδρικό  Ναό του Μιλάνου, τις Οροφές (με σκάλα),  το Μουσείο του Καθεδρικού Ναού.
Αν από την άλλη οι σκάλες σας κουράζουν μπορείτε να ανεβείτε με ασανσέρ, η τιμή διαμορφώνεται στα 22€







 Ακριβώς δίπλα στον Καθεδρικό Ναό βρίσκετε η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε: Μια πολυτελής εμπορική γκαλερί με γυάλινη οροφή, η οποία στεγάζει το παλαιότερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο και αν αυτό δεν σας αρκεί τότε Prada, Gucci, Versace, Valentinο - θα βρείτε όλα τα μεγάλα ονόματα στην περιοχή μόδας του Μιλάνου, την περίφημη  Quadrilatero della Moda η οποία βρίσκεται  ακριβώς δίπλα στην Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε, μόλις 500 μέτρα. Εκεί μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, να δείτε τις βιτρίνες και αν το αντέχετε γιατί όχι και να αγοράσετε κάτι για την γκαρνταρόμπα σας! Αν όχι, τότε απλά συνεχίστε τη βόλτα σας μέχρι το DMmagazine Outlet ! Αυτό το εκπτωτικό κατάστημα είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της μόδας με χαμηλό προϋπολογισμό.  Σε αυτό το κατάστημα, μπορείτε να βρείτε ρούχα και παπούτσια σχεδιαστών σε τιμές που δεν θα πιστεύετε.   

 




 

 


 

Quadrilatero della Moda

 

 Έχετε διψάσει από όλη αυτή την περιπέτεια; Θέλετε λίγο χρόνο να ξαποστάσετε σε ένα ωραίο μέρος; Τότε θα σας προτείνω το Maio Restaurant ή το Terrazza Aperol. Ίσως  τα πιο instagramble εστιατόρια-καφέ-μπαρ του Μιλάνου με θέα που αλλού; Φυσικά στο Duomo !

Αν από την άλλη είστε λάτρης των Starbucks, τότε πολύ κοντά στο Duomo και πιο συγκεκριμένα στην Piazza Cordusio θα βρείτε το Starbucks Reserve Roastery, ένα φινετσάτο Starbucks εφάμιλλο της κομψότητας του Μιλάνου.   

Αν από την άλλη, θέλετε απλώς ένα γρήγορο σνακ ή να φάτε μια φημισμένη πίτσα, προτείνουμε το Panzerotti Luini και το Zia Esterina Sorbillo. Και τα δύο βρίσκονται πολύ κοντά στον καθεδρικό Duomo.  

 

 

 
Maio Restaurant

                         Starbucks Reserve Roastery


 

Εφόσον θα είστε στην περιοχή του Duomo μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε έστω για λίγο τη Σκάλα του Μιλάνου η οποία είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα όπερας στον κόσμο. Βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία Piazza della Scala, στο κέντρο του Μιλάνου  και είναι γνωστό για την εξαιρετική ακουστική του, την πολυτέλειά  και την καλλιτεχνική του αξία. Η Σκάλα του Μιλάνου ιδρύθηκε το 1778.

 

 

   

 Θα επισκεφτείτε το Ναό της Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε: Ένας όμορφος ρωμανικός ναός, όπου βρίσκεται η περίφημη τοιχογραφία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το Μυστικό Δείπνο. «Δωρεάν είσοδος την 1η Κυριακή κάθε μήνα με προκράτηση εισητηρίων εναλλακτικά 15€ γενική είσοδος» 


  

Κάστρο ΣφόρτσαΤο Κάστρο Σφόρτσα χρονολογείται από τον 15ο αιώνα κατασκευασμένο από τον Φραγκίσκο Α' Σφόρτσα. Είναι ένα επιβλητικό μνημείο με πλούσια ιστορία. Η είσοδος στον προαύλιο χώρο είναι δωρεάν, ενώ το εσωτερικό του στεγάζει διάφορα μουσεία που παρουσιάζουν την ιστορία του Μιλάνου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Το κάστρο περιβάλλεται από ένα μεγάλο καταπράσινο πάρκο, την Piazza Sempione. Η επίσκεψη στο Κάστρο Σφόρτσα αξίζει τον κόπο, είτε για να γνωρίσετε την ιστορία του Μιλάνου είτε για να απολαύσετε μια βόλτα στο πάρκο. 


 

 Προτεινόμενες περιοχές για φαγητό

 Brera: Μια ζωντανή περιοχή με πολλά μπαρ και εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά ιταλικά πιάτα. 


 Navigli: Μια παλιά συνοικία με κανάλια και γραφικά δρομάκια που φιλοξενεί πολλά εστιατόρια και μπαρ. 


  Chinatown: Η μεγαλύτερη κινεζική συνοικία στην Ευρώπη, όπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από κινέζικα εστιατόρια. 


 

 Προτεινόμενες περιοχές για διασκέδαση

Navigli: Μια ζωντανή περιοχή με πολλά μπαρ και εστιατόρια που προσφέρουν ζωντανή μουσική. 

Corso Como: Μια πολυτελής περιοχή με πολλά μπαρ και εστιατόρια σε έναν ωραίο  πεζόδρομο


  The Club Milano:  Στην περιοχή San Marco πολύ κοντά στο κέντρο του Μιλάνου.

 


 Στηρίξτε μας κάνοντας κράτηση μέσω των συνδέσμων μας!

Ευχαριστούμε που διαβάσατε τον ταξιδιωτικό μας οδηγό για το Μιλάνο. Εάν σας άρεσε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε κάνοντας κράτηση για τα εισιτήριά σας και τη διαμονή σας μέσω των συνδέσμων που παραθέτουμε.

Skyscanner ✈ - Booking 🏨 - Hostelworld 🏨

Το ποσό της κράτησής σας δεν θα αυξηθεί αν κάνετε κράτηση μέσω των συνδέσμων μας. Το κέρδος μας είναι ένα κλάσμα της προμήθειας που χρεώνει η κάθε εταιρεία.

Η υποστήριξή σας μας βοηθά να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο για εσάς. Σας ευχαριστούμε! 🌎 #TravelNomad #NeverEndingFootsteps


0 Comments

Follow Me On Instagram