Σεϋχέλλες - Ταξιδιωτικός Οδηγός

 




      Οι Σεϋχέλλες αναμφίβολα ξεχωρίζουν ως ένας από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς που έχουμε επισκεφθεί, είναι επίσης ένα από τα λίγα ακόμη παρθένα μέρη στον κόσμο όπου ο τουρισμός δεν έχει αλλάξει την αυθεντική τους ομορφιά. Αυτά τα νησιά βρίσκονται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αφρικανική Ήπειρο. Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν την εξαιρετικά πλούσια εξωτική βλάστηση, τις λευκές αμμουδιές, τις γαλάζιες παραλίες και τους μοναδικούς γρανιτένιους βράχους.

Ποια αξιοθέατα να επισκεφθείτε στις Σεϋχέλλες και πόσες ημέρες να παραμείνετε:

 Οι περισσότεροι επισκέπτες στις Σεϋχέλλες προτιμούν να διαμείνουν στο νησί Mahe και από εκεί να κάνουν μονοήμερες εκδρομές στα νησιά Praslin και La Digue, κάτι που δεν συνιστώ. Η ιδανική προσέγγιση για να ανακαλύψετε τις Σεϋχέλλες είναι να παραμείνετε τουλάχιστον δύο ή τρεις νύχτες σε κάθε ένα από τα τρία κύρια νησιά. Ενδεχομένως, μια διαμονή 10 ημερών θα ήταν ιδανική, αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια εβδομάδα. Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε ένα από τα νησιά

 

Mahe Island: 

Συνολικά, το Mahe αναδεικνύεται ως κεντρικός προορισμός στις Σεϋχέλλες, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας και αποτελώντας το πρώτο σημείο άφιξης με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Τα δυτικά του νησιού φιλοξενούν τις καλύτερες παραλίες, με εξαιρετική επιλογή την Petite Anse, την ιδιωτική παραλία του Resort Four Seasons. Η δωρεάν πρόσβαση στην παραλία δίνει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν αυτό το επίγειο παράδεισο, εισέρχοντας απλά από την είσοδο του θέρετρου με μια απλή δήλωση προς το προσωπικό.

Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν μια πληθώρα από πανέμορφες παραλίες, με την Anse Soleil και την Takamaka να ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Οι Baie Lazare και Anse Royale εντυπωσιάζουν με τους γρανιτένιους βράχους, ενώ η πολυσύχναστη Beau Vallon  προσφέρει έντονη τουριστική δραστηριότητα και επιλογές για γαστρονομικές απολαύσεις στην παραλία. Αναμφίβολα είναι ένας προορισμός που ενώνει τη φυσική ομορφιά με την κοσμοπολίτικη εμπειρία.

Το Mahe προσφέρει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων, αφού εκτός από τις υπέροχες παραλίες, παρέχει και ευκαιρίες πεζοπορίας στη ζούγκλα μέσα στο εντυπωσιακό Morne Seychelles national park. Ένα από τα προτεινόμενα μονοπάτια είναι το Copolia trail, μια σχετικά εύκολη διαδρομή διάρκειας λιγότερο από μία ώρα, που οδηγεί σε ένα σημείο με εκπληκτική θέα προς το νησί Eden Island, το πρώτο νησί που αντικρίζετε λίγο πριν την προσγείωση στις Σεϋχέλλες. Έτσι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την εξερεύνηση της φύσης με την απόλαυση μιας εκπληκτικής θέας.  Μην αμελήσετε να κάνετε μια βόλτα  στη πρωτεύουσα της χώρας την Victoria η οποία είναι η μικρότερη στον κόσμο και διαθέτει αγορά για να κάνετε τα ψώνια σας.

Petite Anse Beach Mahe

 





Takamaka Beach

Copolia trail

Victoria





Praslin Island:

Το νησί Praslin, δεύτερο σε μέγεθος στις Σεϋχέλλες, προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία εξερεύνησης, καθώς μπορείτε να το ανακαλύψετε με αμάξι σε λιγότερο από μία ώρα. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας, φιλοξενώντας μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες, όπως η διάσημη παραλία Anse Lazio, που συχνά κατατάσσεται ανάμεσα στις ομορφότερες του πλανήτη. Η παραλία χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη έκτασή της, τη λευκή άμμο με τα τιρκουάζ νερά, την πλούσια βλάστηση και τους γρανιτένιους βράχους.

Μια ακόμα εκπληκτική παραλία είναι η Anse Georgette, προσβάσιμη από την είσοδο του θέρετρου Constance Lemuria, με μόλις 15 λεπτά περπάτημα. Για δωρεάν είσοδο, προτείνεται τηλεφωνική κράτηση 1-2 μέρες πριν. Στην παραλία, θα βρείτε πωλητές φρέσκων εξωτικών φρούτων, μια ευκαιρία που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Αν θέλετε μπορείτε από την παραλία Côte d’Or beach να κανετε  μισής μέρας  tour με καραβάκι στα κοντινά νησάκια St.Pierre και Curieuse. Αυτή  είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε την ομορφιά και την ποικιλομορφία των Σεϋχελλών. Το St.Pierre είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του snorkeling, ενώ το Curieuse είναι το σπίτι των γιγάντιων χελώνων των Σεϋχελλών. Το κόστος με τη βάρκα ποικίλει από 25-50€ / άτομο ενώ η είσοδος στο Curieuse κοστίζει περίπου 15€. Εάν ψάχνετε για μια αξέχαστη εμπειρία, σας προτείνουμε να κάνετε αυτό το tour. Στην ίδια παραλία θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ για να χαλαρώσετε βλέποντας το ηλιοβασίλεμα.

 



St. Pierre 

Curieuse


St. Pierre


La Digue island

Το La Digue είναι ένα μικρό, γραφικό νησί των Σεϋχελλών, γνωστό για τις όμορφες παραλίες του. Το νησί είναι τόσο μικρό που μπορεί να εξερευνηθεί με ποδήλατο σε λιγότερο από μία ώρα. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι η Anse Source D'Argent. Η παραλία είναι γνωστή για τους γρανιτένιους βράχους που μοιάζουν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής. Η παραλία έχει παραδοσιακές καλύβες-μπαράκια που σερβίρουν καρύδες και εξωτικά φρούτα. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε  crystal  Kayak για να εξερευνήσετε την παραλία και τον ύφαλο. Για να την επισκεφτείτε θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο 5€ καθώς είναι μέρος του εθνικού πάρκου του La Digue, η μοναδική παραλία στις Σεϋχέλλες που πληρώνεις.  Το πάρκο διαθέτει επίσης και γιγάντιες χελώνες σε περίπτωση που δεν θέλετε να κάνετε το tour στο νησί με τις χελώνες από το Praslin. 

Oι παραλίες Grande Anse beach, Petite Anse beach και Anse Cocos Beach, ανατολικά του νησιού, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Η εύκολη πρόσβαση με το ποδήλατο στη Grande Anse, η μυστηριώδης Petite Anse που απαιτεί μια σύντομη πεζοπορία, και η μαγευτική Anse Cocos Beach που αποτελεί μια πραγματική περιπέτεια μέσα στη ζούγκλα, αξίζουν να εξερευνηθούν. Αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του νησιού και προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση της εξωτικής φύσης των Σεϋχέλλων, κάνοντας την επίσκεψή σας μια αξέχαστη εμπειρία, ειδικά εάν αγαπάτε την πεζοπορία.

 

Η παραλία Anse Severe αποτελεί τον πιο εύκολα προσβάσιμο προορισμό στο νησί, αφού μπορείτε να φτάσετε εκεί σε μόλις  5 λεπτά με το ποδήλατο. Στην περιοχή αυτή, θα ανακαλύψετε δύο μπαρ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Οι δύο γιγαντιαίες χελώνες που αποτελούν τις μασκότ της παραλίας προσφέρουν την ευκαιρία να τις ταΐσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

Για φαγητό προτείνουμε το εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο La repaire με προσιτές τιμές για take away σε πίτσες και μακαρονάδες.  Για ποτό προτείνουμε το Fish Trap restaurant & bar και το reggae bar.

Το La Digue είναι ένας υπέροχος προορισμός για όσους αναζητούν χαλάρωση και ομορφιά. Το νησί προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Πως να πάτε:

Απευθείας πτήσεις για Σεϋχέλλες δεν υπάρχουν από Ελλάδα γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε πτήσεις με ανταπόκριση με εταιρίες όπως η Emirates, Qatar, Etihad, και η Ethiopian airlines που ταξιδέψαμε εμείς. Τα αεροπορικά κυμαίνονται από 600€ έως 1000€ με επιστροφή ανάλογα ποια αεροπορική εταιρία θα επιλέξετε. (Ιανουάριος 2024)

 

Που θα μείνετε:

Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν ποικιλία καταλυμάτων, από ακριβά resort μέχρι οικονομικά δωμάτια.

Στο Mahe μείναμε στο Alha Villa με κόστος 60€ την ημέρα. Η ιδιοκτήτρια μας βρήκε και φθηνό αυτοκίνητο με κόστος 30€ την ημέρα για Mahe και Praslin.  

Στο Praslin μείναμε στο Sahaj Holiday Alartments με κόστος 65€ την ημέρα.

 

Στο La Digue μείναμε στο Ylang Ylang accommodation με 70€ την ημέρα. Η ιδιοκτήτρια μας νοίκιασε και ποδήλατα με κόστος 5€ την ημέρα

*Οι τιμές είναι ανα δίκλινο δωμάτιο και ενδέχεται να διαφέρουν από ημερομηνία σε ημερομηνία 

 

Πότε να πάτε:
Η κατάλληλη χρονική περίοδος για την επίσκεψή σας στις Σεϋχέλλες είναι μεταξύ  Απρίλη & Μάη και Οκτώβρη & Νοέμβρη, περίοδοι όπου αποφεύγεις τους μουσώνες.   
Το κλίμα είναι υγρό τροπικό με θερμοκρασίες περίπου μεταξύ 28 και 32 βαθμών Κελσίου.  Κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, οι άνεμοι είναι ελάχιστοι, επιτρέποντας σας να απολαύσετε έναν ήρεμο και ήσυχο χρόνο στις παραλίες, ενώ η θάλασσα γίνεται ακόμη πιο ελκυστική για κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες
. Μην αμελήσετε να ελέγχετε  κάθε μέρα τη στάθμη της παλίρροιας διαδικτυακά αφού η εικόνα της παραλίας αλλάζει εντυπωσιακά ανά 4ωρο.

Πως θα πάτε στα νησιά Praslin και La Digue:
 

Από Mahe για Praslin μπορείτε να πάτε με δυο τρόπους, αεροπορικώς με την Αir Seychelles σε 20 λεπτά ή με ferry σε 1 ώρα με την εταιρία Cat Cocos.  Το αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής κοστίζει από 120€ με επιστροφή και μπορείτε να κάνετε online κράτηση από την ιστοσελίδα της airseychelles.com. Το εισιτήριο με το Ferry κοστίζει 60€ η απλή μετάβαση και μπορείτε να εκδώσετε τα εισιτήρια απευθείας στο λιμάνι του Mahe ή online από την ιστοσελίδα seychellesbookings.com

 

Από Praslin για La Digue μπορείτε να πάτε με τα Ferry της εταιρίας Cat Cocos και Inter Island με κόστος 16€ η διαδρομή και διάρκεια διαδρομής μόλις 15 λεπτά. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα εκδώσετε απευθείας από το λιμάνι του Praslin και La Digue ή από την παραπάνω ιστοσελίδα.  

 

Πως θα μετακινηθείτε στα νησιά:

Ο μοναδικός τρόπος να μετακινηθείτε στα νησιά Mahe και Praslin είναι με αυτοκίνητο. Υπάρχουν και δημόσια λεωφορεία αλλά δεν προτείνουμε τη χρήση τους καθότι θα χάσετε πολύτιμο χρόνο από τις διακοπές σας.

Η οδήγηση εδώ υπακούει στο βρετανικό σύστημα, με δεξιοτίμονη κυκλοφορία στην αριστερή πλευρά του δρόμου.  Αρχικά, μπορεί να φανεί κάπως προκλητικό, αλλά σύντομα θα προσαρμοστείτε σε αυτό. Οι δρόμοι στο Mahe  μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι, με αρκετές στροφές, ανηφόρες και στενούς δρόμους. Ωστόσο, στο Praslin,  η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και θα την απολαύσετε περισσότερο.  Να έχετε υπόψη ότι τα βράδια οι δρόμοι σχεδόν παντού είναι ελάχιστα  φωτισμένοι, προκειμένου να μην παρενοχλούνται τα πουλιά και τα ζώα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο La Digue, το κύριο μέσο μεταφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες είναι τα ποδήλατα, καθώς το μέγεθος του νησιού το καθιστά ιδανικό για αυτήν τη μοναδική μέθοδο. Βέβαια, υπάρχουν λίγα αυτοκίνητα, αλλά είναι σπάνια και χρησιμοποιούνται κυρίως από τα ξενοδοχεία για τη μεταφορά των επισκεπτών και των αποσκευών τους.

 

Νόμισμα:

Το ντόπιο νόμισμα στις Σεϋχέλλες είναι η ρούπια, με την τρέχουσα ισοτιμία να είναι 1 προς 15.  Στο αεροδρόμιο, μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα με ικανοποιητική ισοτιμία. Αν βρείτε καλή ισοτιμία προτείνουμε να αγοράσετε συνάλλαγμα για όλη τη διάρκεια διακοπών σας καθότι η αξία του είναι ευμετάβλητη εις βάρος του € και κορυφώνεται την έντονη τουριστική περίοδο. Εναλλακτικά, η πληρωμή με πιστωτική κάρτα είναι εφικτή σχεδόν παντού, αλλά είναι καλό να έχετε και μετρητά, καθώς σε ορισμένα μπαρ στις παραλίες δεν υπάρχουν POS. Επίσης, συνιστάται να είστε προσεκτικοί ως προς τα τέλη που μπορεί να επιβάλλει η τράπεζα σας για συναλλαγές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ίντερνετ – επικοινωνία:

Το δωρεάν roaming ισχύει μόνο εντός ευρωπαϊκής ένωσης οπότε μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο στο Mahe μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες sim με πακέτο ιντερνετ μετά τον διαβατηριακό έλεγχο.



Η καθημερινή εμπειρία:  

Η χώρα είναι ασφαλής και φιλόξενη. Οι ντόπιοι κάτοικοι είναι εξαιρετικά φιλικοί και πρόθυμοι να παρέχουν βοήθεια ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Στο δρόμο, αναμένεται πάντα να ακούσετε ένα φιλικό "καλημέρα" από τους κατοίκους!
Η χώρα δεν φιλοξενεί άγρια αφρικανικά ζώα, ωστόσο στις Σεϋχέλλες παρότι υπάρχουν καρχαρίες και σαλάχια, είναι σπάνιο να τα συναντήσετε σε ρηχά νερά, μειώνοντας ουσιαστικά τον κίνδυνο.

Κόστος ταξιδιού:

 Οι Σεϋχέλλες θεωρούνται αρκετά ακριβός προορισμός, αλλά με μια προσεκτική έρευνα και καλό προγραμματισμό θα σας κοστίσει λιγότερο από τις συνηθισμένες τιμές τουριστικών γραφείων. Για ένα διάστημα δύο εβδομάδων, το κόστος  ανήλθε περίπου στα 1500€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, των εσωτερικών πτήσεων, των ξενοδοχείων, του αυτοκινήτου, του φεριμπότ, των ποδηλάτων, των ξεναγήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, δαπανούσαμε περίπου 30€ την ημέρα για φαγητό, ποτά και προσωπικά έξοδα.

   



 

Ευχαριστούμε που διαβάσατε τον ταξιδιωτικό μας οδηγό για τις Σεϋχέλλες. Εάν σας άρεσε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε κάνοντας Like 💗 Share 👫 Follow 👍

Στηρίξτε μας κάνοντας κράτηση μέσω των συνδέσμων μας!
Αν σχεδιάζετε ταξίδι, κάντε κράτηση για τα εισιτήριά σας και τη διαμονή σας μέσω των συνδέσμων που παραθέτουμε

Skyscanner ✈ - Booking 🏨 - Hostelworld 🏨

Το ποσό της κράτησής σας δεν θα αυξηθεί αν κάνετε κράτηση μέσω των συνδέσμων μας. Το κέρδος μας είναι ένα κλάσμα της προμήθειας που χρεώνει η κάθε εταιρεία.

Η υποστήριξή σας μας βοηθά να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο για εσάς.

Σας ευχαριστούμε! 🌎 #TravelNomad #NeverEndingFootsteps 


 

 

 

 


0 Comments

Follow Me On Instagram